Haken
!
!

De Haakbijbel

059.83756
Dit boek is bedoeld om haakliefhebbers kennis te laten maken met allerlei nieuwe steken en creatieve manieren om te haken. Het staat boordevol steken, technieken en haakpatronen. Elke steek wordt uitgelegd aan de hand van foto’s, werkbeschrijvingen, telpatronen en voorbeelden.

100 Granny Squares (oma-vierkantjes om te haken)

059.83220

Een prachtig geïllustreerd overzicht van alle basissteken en technieken die u nodig hebt voor het haken van granny squares in heerlijke en inspirerende kleurencombinaties. Auteur: Leonie Morgan

Gebonden, kleur, 144 pagina's, Nederlandstalig.
Met kleurenfoto's van de vierkantjes, beschreven steken + tekening.

Myboshi - Mutsen haken en meer

059.31.16080
Myboshi Mutsen Haken & Meer staat vol met patronen voor gehaakte (kinder)mutsen, accessoires en tassen van de myboshi wol.

De myboshi wol lijkt zich volledig te concentreren op mutsen, maar er zijn nog veel meer leuke dingen met deze wol te maken. Het is natuurlijk ook leuk om bij je gehaakte muts een bijpassende sjaal, handschoenen of tas te haken. Dit boek bevat hiervoor de patronen.

Ook wie nog geen idee heeft hoe te beginnen met haken, zal met dit boek de haaknaald oppakken en zijn persoonlijke boshi stijl ontwikkelen. Omdat het tempo al snel een omhoog zal gaan, zal er voor elke gelegenheid een boshi gemaakt worden.

Myboshi staat voor mutsen in knallende kleuren, uiteindelijk betekent het Japanse "boshi" dan ook muts. Dit boek biedt echter nog veel meer. Met de trendy boshi's, ook in kindermaten, zien de kleine er net zo cool uit als hun grotere voorbeelden. Sjaals, polswarmers en handschoenen staan perfect bij de boshi mutsen. Toffe tassen in herkenbare boshi-look maken de outfit af, en zijn daarbij ook nog erg praktisch.

En het beste: alles is zelfgemaakt, dus ieder stuk is uniek. Wanneer aan het eind ook nog de meegeleverde boshi labels aangenaaid worden kan iedereen zien; dat is toffe selfmade-style!

Uitgeverij: Tirion Creatief
Artikelnummer 059.31.16080
ISBNnummer 9789043916080

Erika Knight - Haken voor starters

059.52228
Haken voor starters is een uniek handboek voor beginnende haaksters. Zelfs wie nog nooit een haaknaald heeft vastgehouden, zal onder de deskundige leiding van Erika Knight al gauw de prachtigste creaties maken.

Met elk van de twintig projecten krijg je telkens een nieuwe steek of vaardigheid onder de knie en worden eerder geleerde haaktechnieken geperfectioneerd. Aan het eind van Haken voor starters beschik je dan ook over een groot aantal vaardigheden en een leuke verzameling gehaakte voorwerpen.

De inspirerende foto's van Yuki Sugiura waarop de prachtige ontwerpen goed tot hun recht komen, en de duidelijke tekeningen en schetsen maken. Haken voor starters tot het ultieme haken voor beginnersboek.

Auteur: Erika Knight.
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij.
Softback, 144 pagina's.

Filethaken voor beginners

059.79885
Filet haken is een heel eenvoudige techniek die lang geleden al gebruikt werd voor bijvoorbeeld het haken van kastrandjes, gordijntjes en het decoreren van tafelkleden en kussens. Door lossen en stokjes afwisselend te gebruiken haak je leuke motieven. Filet haken biedt eindeloos veel mogelijkheden voor het maken van kleurrijke creaties voor in huis. Zachte kaft, 48 pagina's.

Sarah London Granny squares

Boek van Sarah London, Granny squares Haken in retro stijl. Het haken van granny squares is verslavend. Je merkt snel dat je alle kanten op kunt met oma's vierkantjes. Je kunt ze in diverse varianten maken. Het boek begint met een haakuitleg, waarna verschillende projecten de revue passeren; alle voorzien van duidelijke tekeningen. Homedecoraties in retro-stijl staan centraal, zoals lampenkappen en hippe kledinghangers. De frisse fotografie maakt dit vierkante - hoe kan het ook anders - boek helemaal af!

Granny squared haken

Kleurrijke vierkantjes om zelf te haken!
Haakliefhebbers zullen graag granny squares haken. Ze zijn snel klaar en met deze nostalgische vierkantjes kun je van alles maken: kussens, een kleed, een tas, hoesjes, sjaals en nog veel meer. Met allerlei varianten en kleurcombinaties kun je je ontwerpen aan elke stijl aanpassen.

Wie eenmaal begint aan granny squares zal er steeds weer nieuwe toepassingen voor vinden

Stokhaken

Stokhaken, haken met een haaknaald en een bezemsteel.

Stokhaken (ook wel bezemsteelbreien genoemd) is een aloude techniek die weer helemaal terug is. Teuni Levering en Riek Siertsema leggen in dit boek met foto's en tekeningen de techniek uit en laten vervolgens zien wat je er allemaal mee kunt maken: sjaals, omslagdoeken, hesjes, tassen, vestjes, kussens en plaids. Wie eenmaal begonnen is met stokhaken zal snel gegrepen worden door de techniek en het in allerlei projecten willen toepassen.

Taartjes haken

059.79465

Heerlijke taartjes! Smakelijke cupcakes! Niet om te eten, maar om naar te kijken! Het haken van taartjes en cupcakes is een populaire hobby. In dit boek passeren allerlei gehaakte taartjes, cupcakes, bonbons en snoepjes de revue, klaar om nagehaakt te worden...
Boek van Christa Schmidt en Elke Reith.

DMC Natura Just Cotton zomer 2012

DMC-14877/22
Magazine met vele mooie brei- en haakpatronen met gebruik van DMC Natura Just Cotton garen - werkbeschrijving ook in nederlands, 60 pagina's.

Haken met Zpagetti

hoooked
Stijlvolle handtassen en hippe woonaccessoires maak je voortaan helemaal zelf met Get Hoooked! Alle werkstukken uit het boek zijn in een mum van tijd klaar. "Stijlvol her-gebruik van restmaterialen" is het motto van auteur Geesje Mosies. Omdat Zpagetti gemaakt wordt van restmateriaal uit de textielindustrie, is de draadstof altijd in wisselende hippe modekleuren beschikbaar. Door de afwijkende vorm en afmeting, heb je er wel XXL haaknaalden bij nodig.

Helemaal Hoooked - meer doen met Zpagetti

059.13904
Haakboek met patronen voor Hoooked Zpagetti voor haak- en breinaalden nr. 12. Patronen o.a. tassen, kussens, placemats, knuffels, poef, plaid etc.

Vrolijke beestjes haken

Forte
Boekje van Rina Stoffers met patronen voor het haken van beestjes (47 pag.). Patronen zijn voor haaknaald 3,5. 

Haakboek Creations 38

Creations 38
Haakboek met patronen voor de DMC Babylo haakgarens: gordijn, kaartenhouder, theepot cover, lopertje, onderzetters, jampotjes-deksels, diverse randjes, pannelappen, 3 kussenhoezen, 3 tafelkleden, diverse kerstartikelen.